Arnavut Ciğeri...

Bol demir ve fosfat içeren ciğer benim sıkça olmasada yılda bir kaç kez yaptığım bir yemek.Yanlış anlaşılmasın yapmama nedenim sevmemem değil aksine yapınca kendimi tutamamam.Herşeyde olduğu gibi fazlası zarar deyip daha az yapıyorum.Arnavut ciğeri ise evimizde pişen yegane ciğer yemeği olduğu için ekstra baş tacı:) İftara yakın saatlerde biraz fazla acıkınca elime ne geçiyorsa pişirdim bugün.Menümüz tarhana çorbası,sirkeli köz biber salatası,zeytinyağlı börülce,arnavut ciğerinden oluştu bu akşam.Tarif aşağıda afiyetler olsun....



Malzemeler

-700 gr  kuzu ciğer

-2 kaşık kadar un

-2 su bardağı sıvıyağ

-1 büyük patates

-1 büyük soğan

-Tuz

-Sumak yada kırmızı toz biber (arzuya bağlı)

-Süslemek için maydonoz

Yapılışı

-Cigeri sinirlerinden ve zarından ayırıp küp küp doğruyoruz.Kasabınıza yaptırmanız işinizi kolaylaştırır benden söylemesi...

-İyice yıkayıp süzdüğümüz ciğerleri unluyoruz ve bekletiyoruz.

-2 su bardağı sıvıyağı derince bir tava yada tencerede iyice kızdırıyoruz.

-Patatesi soyup küpler halinde doğruyoruz.

-Soğanı piyazlık doğrayıp bir kaşık tuz ile ovuyoruz ister sumak ister toz biber ile karıştırıyoruz.

-Kızan yağa patatesi atıp bir güzel kızartıyoruz.

-Patatesi çıkardıktan sonra yağın tekrar iyice kızmasını sağlıyoruz.

-Unlu olan ciğeri bir tel süzgeç yardımıyla iyice fazla unundan arındırıyor ve parçalar halinde kızgın yağa atıyoruz.Pişen ciğerleri havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alıyoruz.Tuzunu sertleşmemesi için son olarak ilave diyoruz.

-Patates ve soğanla birlikte maydonoz ile süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder