
Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
-3 dal taze soğan
-1 orta boy havuç
-Kırmızı biber
-Karabiber
-Tuz
-Zeytinyağı
Yapılışı
-Patatesleri iyice yıkayıp haşlıyoruz.
-Havucu temizleyip rendeliyoruz.
-Taze soğanlarımızıda yıkayıp incecik doğruyoruz.
-Haşlanan patatesleri soyuyoruz.Ilınan bir buçuk patatesi rendelenmiş havuçla iyice karıştırıp biraz tuz,karabiber ,kırmızı biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı ekleyerek harmanlıyoruz.
-Kalan bir buçuk patatesi de taze soğanlarla buluşturup,tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırıyoruz.
-Elimizde olan kalıplara önce havuçlu patatesi koyup iyice bastırıyoruz.Üzerine diğer karışımdan ekleyip düzgünce bastırıyoruz ki kalıptan düzgün çıksın.
-Kalıplara yerleşen patatesleri kalıptan alıp limon ve yeşilliklerle süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder