Fesleğenli Domatesli Pilav

Merhaba;

Uzun bir yaz ardından tekrar beraberiz:)) Blogdan uzak kaldım ancak bolca tarif biriktirdim.Şimdi kolları sıvayıp tek tek paylaşmak gerek.İlk olarak yaz başında denediğim buram buram kokusunu unutamadığım ve ne yazık ki tekrar deneme fırsatı bulamadığım bir tarif  var.Eğer sizde benim gibi pilav hastasıysanız mutlaka deneyin ve paylaşın sevdiklerinizle...




Malzemeler

- 1,5 su bardağı baldo pirinç

- 2 orta boy rendelenmiş domates

- 6-7 dal iri fesleğen

- 2 bardak ılık su

-1-2 damla limon suyu

- 2 ya da 3 kaşık kadar tereyağı

- Bir tutam tuz (ben 1 çay kaşığı kadar kullandım siz azaltıp arttırabilirsiniz)

Yapılışı

- Pirinci iyice yıkayıp en az 1 saat üzeri geçecek kadar suda bir iki damla limonu sıkarak bekletiyoruz.

-Bekletilen pirinçleri fazla suyundan arındırıp güzelce süzüyoruz.

-Pilav tenceremize 2 arzuya göre 3 kaşık tereyağını eritip, rendelenmiş domatesi ekliyor ve güzelce pişiriyoruz.

-Pişen domateslerin üzerine suyumuzu ekliyoruz ve bir taşım kadar kaynatıyoruz. Biraz altını kısıp pirinçlerimizi ve tuzumuzu ekliyoruz. Kapağını kapatıp arada kontrol ederek yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.

-Ayrı bir yerde fesleğeni küçük küçük doğruyoruz.

-Suyunu çeken pilava son olarak fesleğenlerimizi ekleyip pilavımızı fazla hırpalamadan karıştırıyoruz.

-Üzerini kağıt havlu ile kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. 10 dakika dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

Not: Pirinç cinsleri ve markalar değiştikçe çektiği su miktarıda değişebilir, bu sebeple su miktarını kontrollü koymakta fayda var... :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder