Yenge Açması:))

İzmir ziyaretim uzun oldu ama güzel oldu:) Memleket tutkusu bir İzmirli için bitmez tükenmez bir derya...Kuzenlerin kuzeni Aslı ile uzun zamandır fırsat bulamadığımız kadar görüştük.Doyamadık ama bunada şükür demek lazım.Yinede bu yazın benim için en güzeli ve en özeli şühesiz Aslının biricik oğluşu ÇINAR oldu.Ramazan öncesi yine rutin kuzen ziyaretimi gerçekleştirdiğim bir gün yengemin ve anneminde katılımlarıyla nefis mamalar yedik.Bu mamalara yengemin katkısı büyüktü.Elleriyle yaptığı açma ve kakaolu kek takdire şayandı.Kendisi malzemeleri tam olarak göz kararı koyanlardan ben sizin için ölçüledim.Afiyetler olsun...




Malzemeler

1 yumurta (Beyazı içine sarısı dışına olacak)
1 pakmaya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı çiçek yağı
2 yemek kaşığı becel
1/2 su bardağı yoğurt
Tuz
Alabildiğine un

Yapılışı

-Mayayı şeker ve ılık süt ile eritiyoruz.

-Unu havuz halinde yoğurma kabına alıp yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.

-Yarım saat kadar mayalandırıp istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili ya da yağlı olan tepsiye diziyoruz.

-Tepsi mayası gelince (yaklaşık 10 dakika) üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırına atıyoruz.

-Üzerleri pembeleşince fırından alıp pek tabi sıcacık servis yapıyoruz.

Not:İçine peynir ya da dilediğiniz bir malzemeyi koyarak zenginleştirebilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder