Kalamar ve Tarator Sos...

Egeli olup denizde çıkan her bir şeyi yememek olmaz tabi.Genimize işlemiş deniz kokusu ve mamülleri...Mevsim kış balık pazarları canlı ama balık yanında bişeylerde olsun isterim diyenler ve tadına doyamayanlar için kalamar tarifi...

Malzemeler

Yarım kg kalamar temizlenmiş ve halka halka doğranmış(balıkçınız gayet başarılı bir sonuç çıkaracaktır eminim)
1 yemek kaşığı yemek sodası
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı

-Kalamarları yaklaşık 6 saat kadar yemek sodası ve limon suyunda bekletiyoruz.

-Beklettiğimiz kalamarları 6 saat sonunda süzüp una buluyoruz.

-Mümkünse kızartma tenceresi kullanıp yağımızı kızdırıyor ve kalamarları kızgın yağda birkaç dakika pişiriyoruz..

Tarator Sos

Malzemeler

2 yemek kaşığı mayonez
2 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı yoğurt(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
Birkaç dal dereotu

Yapılışı

-Kornişonları küçük doğruyoruz.

-Mayonez ve yoğurdu karıştırp kornişonları ve ince doğranmış dereotunu ekliyoruz.

-Kalamarın yanında servis yapıyoruz...afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder