FIRINDA TAVUKLU ENGİNAR


İzmirli olarak en sevdiğim ve asla vazgeçemediğim sebzedir kendileri.Bir çok şeklini denediğim enginara hem tavuk hem de fırın inanılmaz yakıştı.Denerseniz alacağınız enginarların çok fazla büyük olmamasına ve taze olmasına dikkat edin derim.Ramazan ayında da midelerimiz için son derece hafifi bir tarif.Hepinize Hayırlı Ramazanlar.Afiyetler Olsun...

Malzemeler

- 4 adet enginar
- 1 adet light tavuk göğüs

-6-7 adet mantar

-1 adet küçük boy soğan

-2 kaşık un

-1-1,5 su bardağı süt

-4-5 kaşık kaşar rendesi

-2 kaşık tereyağı

-tuz

-Bir tutam dereotu




Yapılışı;

-Küçük bir tencerede 2 su bardağı su kaynatılır ve bir kaç damla limon sıkılır(kararmamaları için)tuz eklenir,enginarlar yaklaşık 10 dakika haşlanır.Haşlanan enginarlar süzülür.
-Tavuk göğüs  ve mantarlar küçük küpler halinde doğranır.

-Yemeklik doğradığımız soğan bir tavada hafif pembeleştirilir. Tavuklar,mantarlar tuz eklenir ve sotelenir.

-Derin bir dencerede yağ hafif kızdırılır ve un eklenir.Un kokusu çıkana kadar kavrulur ve yavaş yavaş süt eklenir.Kıvamlı bir sos hazırlanır.

-Enginar çanakları fırın tepsisine yerleştirilir.İçine tavuklu mantarlı harç konur.

-Üzerlerine sos eklenir ve en üste kaşar rendesi serpilir.

-180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.Fırından çıkarmadan önce dereotu serpilir.Afiyetle iftar masalarımızda yerini alır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder