PATATESLİ VE PATLICANLI PİDECİKLER



Sınav telaşı uzun zamanımı aldı ve ben blog işinde tembellik yaptım:)) Neyse ki herşey yolunda gitti.Uzun zaman geçtiği için açılışı yeni denediğim bir tarifle yapmak isterim.Lezzet dergisinde gördüğüm ve hemen denediğim tarifi yine bir kaç değişiklikle sunuyorum huzurlarınıza.Misafir ziyaretleri için birebir söylemeden edemeyeceğim.İşte tarif...

Malzemeler

Hamur için;

-1 yumurta
-100 gr tereyağı
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
-1 paket kabartma tozu
-Tuz
-Aldığı kadar un

Patatesli iç harç için;

-2 soğan
-3 patates
-1 kırmızı biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 kaşık salça(ben biber kullandım)
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı biber
-1 veya 2 dal biberiye

Patlıcanlı iç harç için;

-2 büyük yada 3 orta boy patlıcan
-1/2 çay bardağı çiçek yağı
-2 soğan
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 domates(rendelenecek)
-2 adet sivri biber
-Karabiber
-Tuz

Yapılışı;

-Patatesleri ister soyarak ister soymadan haşlıyoruz ve hamura başlıyoruz.

-Tereyağını oda sıcaklığına getiriyoruz.Yoğurt,tuz,ayçiçek yağı ve yumurtayı geniş bir kapta yoğuruyoruz.

-Un ve kabartma tozunuda ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamur yumuşak kıvamlı olacak.

-Üzerini örtüp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.

-Patatesli harç için haşlanan patatesleri çatalla eziyoruz.

-Soğanları yemeklik doğrayıp çiçek yagı koyduğumuz tavamıza alıp pembeleştiriyoruz.Pembeleşen soğanlara salçayı ekleyip biraz kavuruyoruz.

-Patatesleri ekleyip baharatları ve yeteri kadar tuzunuda ekleyip bir kaç kez çevirdikten sonra ocaktan almadan biberiye dallarını da ilave ediyoruz.Ocağı kapatıyor ve soğumaya bırakıyoruz.

-Patlıcanları soyup tuzlu suda baklettikten sonra minik küpler halinde doğuyoruz.Soğanlarıda yemeklik doğrayıp ayçiçek yağı koyduğumuz bir tavada pembeleştiriyoruz.

-Pembeleşen soğanlara küçük doğranmış biberleri ekliyoruz.Patlıcanlarıda ilave edip iyice soteliyoruz.

-Domates rendesini ilave edip tuz va baharatlarınıda ekliyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle açıyoruz.Genişce ağızlı bir bardakla kesip içine gönlümüzün istediği harçtan koyup ortası açık olacak şekilde pide şekli veriyoruz.

-Bu aşamada fırını 180 derecede ısıtıyoruz.

-Yağlı kağıt serili tepsiye tek tek diziyoruz.Yumurta sarısı sürüp ister susam ister çörek otuyla süsleyip fırınla buluşturuyoruz.

-Üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alıp sıcak servis yapıyoruz. Afiyetler Olsun..

2 yorum:

  1. Elinize sağlık, çok başarılı görünüyorlar... En kısa zamanda ben de yapacağım :)Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.Denedikten sonraki yorumlarınızıda bekliyorum:)) sevgiler...

    YanıtlaSil