Yazmayı uzun zamandır ertelediğim bu tarifçik bu gece canımın istemesiyle kendini hatırlattı.Basit ancak kurtarıcı ve besleyici.Mantar ve tavuk inanılmaz uyumlu oldukları için varın siz düşünün lezzeti.
Malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 8-10 adet arpacık soğan
-1 paket shitake mantarı
-2 çorba kaşığı balsamik sirke
-Sıvı yağ
-Karabiber
-Tuz
Yapılışı
-Tavuk etlerimizi küpler halinde doğruyoruz.
-Ayıkladığımız arpacık soğanları geniş bir tavada birkaç kaşık sıvıyağda karamelize olana dek kavuruyoruz.
-Ayrı bir yerde tavuklarımızıda kavuruyoruz.
-Kavrulan tavukları karamelize olan soğanlara ekliyoruz.
-Mantarlarımızı temizledikten sonra ister bütün ister bir kaç parçaya bölerek tavamıza ekliyoruz.
-Karabiber ve az miktarda tuz ekledikten sonra balzamik sirkemizide ekliyoruz.
-Ocağın altını sirkeyi ekledikten 10 saniye kadar sonra kapatıyoruz.Sıcak servis ediyoruz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder