Balsamik Sirkeli Tavuk...

Yazmayı uzun zamandır ertelediğim bu tarifçik bu gece canımın istemesiyle kendini hatırlattı.Basit ancak kurtarıcı ve besleyici.Mantar ve tavuk inanılmaz uyumlu oldukları için varın siz düşünün lezzeti.


Malzemeler

- 2 parça tavuk göğüs eti

- 8-10 adet arpacık soğan

-1 paket shitake mantarı

-2 çorba kaşığı balsamik sirke

-Sıvı yağ

-Karabiber

-Tuz

Yapılışı

-Tavuk etlerimizi küpler halinde doğruyoruz.

-Ayıkladığımız arpacık soğanları geniş bir tavada birkaç kaşık sıvıyağda karamelize olana dek kavuruyoruz.

-Ayrı bir yerde tavuklarımızıda kavuruyoruz.

-Kavrulan tavukları karamelize olan soğanlara ekliyoruz.

-Mantarlarımızı temizledikten sonra ister bütün ister bir kaç parçaya bölerek tavamıza ekliyoruz.

-Karabiber ve az miktarda tuz ekledikten sonra balzamik sirkemizide ekliyoruz.

-Ocağın altını sirkeyi ekledikten 10 saniye kadar sonra kapatıyoruz.Sıcak servis ediyoruz.

Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder