Fırında Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı annemin her yılbaşı yaptığı klasik bir tat.Ben çok aramam ama, fırında karamelize olması ve yanında kaymakla lokum gibi oldu,bende mideye indirdim:))Afiyetle yemeniz dileği ile...




Malzemeler

-1 orta boy dilim bal kabağı
-2,5 su bardağı toz şeker
-Ceviz
-1-2 adet karanfil
-Yanında arzuya bağlı olarak kaymak

Yapılışı

-Kabağımızı güzelce soyup 1,5 parmak kalınlığında doğruyoruz.Kapaklı bir kaba alıp şekeri ve karanfilleri ekleyip bir gece bekletiyoruz.Karanfil benim çok sevdiğim bir aroma eğer aranız iyi değilse eklemeyebilirsiniz.

-Fırın kabımıza kabaklarımızı alıp kalan suyunuda üzerine ekleyerek 170 derece ısıtılmış fırına önce üzeri folyo ile kapalı şekilde yaklaşık yarım saaat sonra ise üzerini açarak 50 dakika kadar pişiriyoruz.

-Kabak cinsleri farklı olabileceği için mutlaka çatalla kontrol etmekte fayda var.Karamelize olamsı ve suyunu çekmeside piştiğine iyi bir işaret.Ayrıca pişirmenin son 1-2 dakikasında ızgarayı açıp üzerini kızartabilirsiniz.

-Son olarak soğuttula tatlımızı ceviz ve kaymakla şenlendirip servis yapıyoruz.Bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder