Malzemeler
-1 şişe maden suyu
-4 tepeleme çorba kaşığı un
-2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
-1 yumurta
-12 çorba kaşığı tarhana
-1 büyük ya da 2 küçük tavuk göğsü
-1 büyük ya da 2 küçük kuru soğan
-1,5 su bardağı sıvı yağ
Not: Ben küçük tavada hazırladığımdan sıvıyağ miktarım 1,5 su bardağı idi.Eğer büyük tava ya da fritöz kullanacaksanız yağ oranını arttırın.
Yapılışı,
-İlk olarak maden suyu,un,nişasta,yumurtayı iyice çırpıyoruz.Tarhanadan 1 kaşık içine ekleyip hazırladığımız sosu kenara alıyoruz.
-Tavukları haşlayıp uzun uzun (jülyen)doğruyoruz.
-Sıvı yağımızı biraz derince bir tavada iyice kızdırıyoruz.
-Tavuklarımızı önce sosa buluyoruz sonra tarnanaya buluyoruz ve kızgın yağa atıp altın sarısı olana dek kızartıyoruz.
-Aynı işlemi soğanları içinde uyguluyor ve sıcak servis yapıyoruz.
Not2: Ben tuz kullanmadım benim kulladığım tarhanada miktarı gayet yeterliydi eğer sizin kullanacağınız tarhanada miktar azsa artırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder