Patlıcan Balığı...

Patlıcan vazgeçilmez sebzelerimden. Pazardan aldıysam bir de seçtiysem değmeyin keyfime:) İçeriğinde bulunan protein, C-B1- A vitaminleri, karbonhidrat sağlığımız açısından da son derece faydalı. Pankreas, karaciğer ve böbrek dostu olan bu mor güzelleri eksik etmeyin derim başkada bişey demem...


Geçen yıl Sevgili Deniz'in ailesini ziyaret ettik Foça da. Yüksel teyzenin enfes menüsünün yanında bizim gibi misafir olan Birgül Ablanın yaptığı Patlıcan Balığı o dakikadan sonra soframın baş taçlarından biri oldu. Afiyetler denemeniz ve beğenmeniz dileği ile...








Malzemeler
 

- 2 adet kemer patlıcan

- 1 kase mısır unu

- 1 yumurta

- Tuz

-2 su bardağı su

-Kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı

-Patlıcanları alacalı soyup, 1 parmak eninde dilimliyoruz 2 su bardağı suda haşlıyoruz.

-Bir kapta yumurtayı tuz ile iyice çırpıyoruz.

-Süzüp soğuttuğumuz patlıcanları çırpılmış yumurtaya ve mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder