Sakızlı Muhallebi

Sakızlı Muhallebi mis gibi de bal gibi de ege kokar:) dedikten sonra gelelim tarife...




Malzemeler

- 5 su bardağı süt

- 1 su bardağından bir küçük parmak eksik toz şeker

- 3 ya da 3,5 kaşık nişasta (ben buğday kullandım)

- 2 tatlı kaşığı sakız macunu

Üzeri için ;

- Tarçın

Yapılışı;

- Süt, şeker ve nişastayı ocağa almadan önce iyice karıştıralım ki topaklanmasın.

- Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım.

- Muhallebi ısınınca (kaynamayacak) sakızı ekleyip karıştırmaya devam edelim.

- Kaynayan muhallebiyi kaselere alıp. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapalım:)

Topaklanma yaşarsanız hiç üzülmeyin ve mikserinizden yardım alın...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder