Sakızlı Muhallebi mis gibi de bal gibi de ege kokar:) dedikten sonra gelelim tarife...
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir küçük parmak eksik toz şeker
- 3 ya da 3,5 kaşık nişasta (ben buğday kullandım)
- 2 tatlı kaşığı sakız macunu
Üzeri için ;
- Tarçın
Yapılışı;
- Süt, şeker ve nişastayı ocağa almadan önce iyice karıştıralım ki topaklanmasın.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Muhallebi ısınınca (kaynamayacak) sakızı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayan muhallebiyi kaselere alıp. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapalım:)
Topaklanma yaşarsanız hiç üzülmeyin ve mikserinizden yardım alın...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder