Acı Soslu Fesleğenli Makarna

Makarna genç, çoluk çoçuk farketmeksizin herkesin bayıldığı mucize yemek.Tabi zor ve kararsız günlerdeki kurtarıcı etkiside yadsınamaz.Geçen akşam yaptığım makarna için ancak şimdi yazma fırsatım oldu.Acı severler deneyin mutlaka...

Malzemeler;

1 paket penne makarna (Barilla gayet iyi bir seçim olur)
3 yemek kaşığı Acısos
1 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı rendelenmiş domates(ben yazdan yaptığım şişe domatesi tercih ettim)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
Zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

Bir kase kadar rende Parmesan yada kaşar peyniri
Birkaç dal maydonoz

Yapılışı;

-5 litre kadar kaynayan suya önce 1 yemek kaşığı tuz ardından 1 yemek kaşığı Zeytinyağı ekliyor ve Makarnayı tencereye atıyoruz.

-Ayrı bir yerde çok küçük doğradığımız soğanı 1,5 yemek kaşığı yağda biraz pembeleştirip sırasıyla küçük doğranmış sarımsak,salça,domates sosu ,acısos ve fesleğeni ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

-Pişen sosumuza yaklaşık 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bir dakika kadar pişiriyoruz.

-10-11 dakika kadar haşladığımız makarnaları ocaktan alıp süzdükten sonra sosumuzun içine ekleyip 1-2 dakika kadar çevirerek pişiriyoruz.

-En son olarak rendelediğimiz kaşar yada parmesanı ekleyip maydonozla süsleyip servis ediyoruz.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder