Makarna genç, çoluk çoçuk farketmeksizin herkesin bayıldığı mucize yemek.Tabi zor ve kararsız günlerdeki kurtarıcı etkiside yadsınamaz.Geçen akşam yaptığım makarna için ancak şimdi yazma fırsatım oldu.Acı severler deneyin mutlaka...
Malzemeler;
1 paket penne makarna (Barilla gayet iyi bir seçim olur)
3 yemek kaşığı Acısos
1 küçük boy soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı rendelenmiş domates(ben yazdan yaptığım şişe domatesi tercih ettim)
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
ZeytinyağıTuz
Üzeri için:
Bir kase kadar rende Parmesan yada kaşar peyniri
Birkaç dal maydonoz
Yapılışı;
-5 litre kadar kaynayan suya önce 1 yemek kaşığı tuz ardından 1 yemek kaşığı Zeytinyağı ekliyor ve Makarnayı tencereye atıyoruz.
-Ayrı bir yerde çok küçük doğradığımız soğanı 1,5 yemek kaşığı yağda biraz pembeleştirip sırasıyla küçük doğranmış sarımsak,salça,domates sosu ,acısos ve fesleğeni ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
-Pişen sosumuza yaklaşık 1 çay bardağı sıcak su ekleyip bir dakika kadar pişiriyoruz.
-10-11 dakika kadar haşladığımız makarnaları ocaktan alıp süzdükten sonra sosumuzun içine ekleyip 1-2 dakika kadar çevirerek pişiriyoruz.
-En son olarak rendelediğimiz kaşar yada parmesanı ekleyip maydonozla süsleyip servis ediyoruz.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder