
Malzemeler
-Yarım kg esmer bulgur
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 büyük baş soğan
-6 diş sarımsak
-5 dal taze soğan
-2 adet sivri biber
-Yarım demetten biraz az maydonoz
-4 yumurta
-Tuz
-Karabiber,kırmızı pul biber (varsa isot)
-1 çay kaşığı kimyon
-2 yemek kaşığı BECEL
-Yarım su bardağı sıvıyağ
- Ev yapımı domates suyu
Hazırlık Aşaması
-Önce sarımsaklar ezilir soğanlar küçük küçük doğranır veya rondodan yardım alınır.
-Bir kapta yumurtalar güzelce çırpılıreğer tuz eklemek isterseniz.Ammann tuz oranına dikkat çünkü kullandığınız salçanın tuzuda önemli.
-Biber,maydonoz,taze soğanlar küçük küçük doğranır (mümkünse rondo yardım etmesin) ve beraberce bir kaba alınır.
-Ben tavada katı ve sıvı yağı hazır ettim pek bi rahat oldu.Sadece ocağı yakmak kalıyor sonrası için.
-Evde yapılan domates sosları ayrıca lezzet katıyor ama eğer yoksa sıcak su da işinizi görür.Yok ben domatesli olsun istiyorum derseniz onada çare var domates rendeside imdada yetişir.
Yapılışı
-İlk olarak bulguru tepsiye alıyoruz,salçaları ekleyip ezilmiş sarımsaklar ,küçük doğradığımız yada rondodan geçirdiğimiz soğanlar ve baharatlarla harmanlayıp yoğurmaya başlıyoruz.
-Domates suyundan ıslatacak kadar ilave edip yoğuruyoruz.Bulgurlar yumuşayıp dağılmaz hale gelinceye kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
-Ocakta genişçe bir tavada yağlarımızı kızdırıp çırpılmış yumurtayı ilave ediyoruz.Ben bu yumurtaları minik minik aşırmaya ayrıca bayılırım.Burada püf nokta yağın iyi kızmış olması yumurtalar eklenince görsel olarak çok güzel oluyor...
-Tepsideki köftemize Önce yumurtaların yağını ekliyor ve yoğuruyoruz.(Korkmayın yağ tepsiye dökülünce hızlıca soğuyor:)daha sonra yumurtalarımızı ekliyor çokta parçalamadan yoğuruyoruz.
-Son olarak yeşilliklerimizi ekleyip yoğuruyoruz veee yumurtalı çiğköftemiz hazııırr...yumurtalı olması sizi yanıltmasın yeşilliklerin kokusu kesinlikle baskın...Afiyet olsun
Yanında ayran müthiş olur marul ise tam da ruh ikizi:)Sunum şekli sizin güzel dünyanıza kalmış....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder