Shiitake Mantar Kavurma

Shiitake mnatarının tam 3000 yıl öncesine dayanan bir tarihi olduğunu öğrenince önünde eğilmeden edemedim doğrusu:)Birçok hastalık için derman olan bu mantarcıklar en çok karaciğer için dostmuş.Çinde imparatorların sofralarında mutlaka bulundurulurmuş.Ayrıca kan sulandırıcı özelliğide varmış. Fiyatları eskiye oranla daha uygun.Önemli olan taze bulabilmek ki artık hemen tüm Migros larda bulunuyor.Eğer yoksa Migros müşteri ilişkileri ile görüşüp temin edebilirsiniz.ben bu mantarcıkları tavada kapağı kapalı ve çok az zeytinyağıyla birazcık öldürüp garnitür yapıyorum.Bu akşam ki menümüzde kavurmayı denedim.Pek de fena olmadı hani.Şifa niyetine:))


Malzemeler

-Bir paket Shiitake Mantar
-Orta boy kuru soğan
-2 diş sarımsak
-Zeytinyağı
-Tuz

Yapılışı

-Mantarları yıkayıp kuş başı doğruyoruz.

-Soğanı yemeklik doğruyoruz ve yaklaşık 1 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştiriyoruz.

-Sarımsağı soyup küçük küçük doğruyoruz ve soğanlara ekliyoruz.

-Mantarları ekleyip harlı ateşte kavuruyoruzen son bir parça tuz ekliyoruz ve ocaktan alıyoruz.

-Maydonozla süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Denedim guzel oldu tesekkurler.
    Tavsiye :))

    YanıtlaSil