Domates Çorbası



Çorba özellikle kış için vazgeçilmez bir yemek.Konu domates Çorbası ise bizim için Tıpkı Mercimek gibi gerisi teferruat.Minik Ege mizin en sevdiği ve takdirlerini esirgemediği bu güzelliği paylaşmamak olmazdı.Domates salçası ile yaptığım bu arkadaş halis domatesle yaptığımdan daha başarılı olduğundan bunu paylaşmak istedim.Sevgiler...


Malzemeler

3 Çorba kaşığı domates Salçası
1,5 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığ sıvıyağ
4 su Bardağı Sıcak Su
1/2 Su Bardağı Sıcak süt
2 Çay kaşığı tuz (Eğer salçanız tuzlu ise daha az kullanabilirsiniz)
İstediğiniz ölçüde Kaşar Peyniri rendesi
Birkaç yaprak taze nane yaprağı

Yapılışı

-Çorba tenceresine ilk olarak sıvı yağı koyup unu ekleyerek işe başlıyoruz.Unu kokusu çıkana dek kısık ateşte kavuruyoruz.

-Ayrı bir derin kasede 3 kaşık salçamızı yaklaşık 1 su bardağı sıcak su ile seyreltiyoruz.

-Kavrulan una salçalı suyuuzu ekliyoruz.Bu noktada ateşin kısık olması etrafın batmasınıda nispeten önlüyor ancak kapak yinede her an elinizde olsun derim:)

-Hemen ardından kalan 3 bardak suyumuzu ekliyoruz karıştırarak yaklaşık 10 dakika güzelce kaynatıyoruz.

-Sütümüzü sıcak koymamız kesilmesini önleyecektir.Sıcak sütümüzüde kaynayan corbamıza ekliyoruz.Karıştırmaya devam ediyoruz.eğer topaklanma olursa paniklemeden hemen Sevgili yardımcımız robottan yardım alıyoruz:))

-Tuzumuzda ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak kaşar peyniri ve nane yaprakları ile servis ediyoruz.Afiyet Olsun...

not:Çorba aslında damak tadı olarak biraz göreceli bir yemek .Dolayısıyla su ile oynanabilir.Biz ailece daha kıvamlı ve koyu tercih ediyoruz eğer daha sulu seviyorsanız suyla biraz daha açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder