1 paket ya da yaklaşık 500 gr Brüksel Lahanası
4 bardak kadar sıcak su
1 büyük havuç
2 çorba kaşığı konserve kapari (eğer kendisiyle tanışmadıysanız marketlerde konserve reyonunda rastlarsınız selam verip mutlaka edinin derim)
3-4 dal taze soğan
3 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay kaşığı nar ekşisi
Süslemek için 3-4 adet kuru domates
Yapılışı
-Öncelikle bürüksel lahanalarımızın baş kısımlarından hafiçe kesip ortadan ikiye bölüyoruz.
-Suyumuzu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynayan suya lahanalarımızı atıp orta ateşte haşlamaya başlıyoruz.
-Geniş bir kasenin içine havucumuzu soyup rendeliyoruz.
-Taze soğanlarımızı temizledikten sonra küçük küçük doğruyoruz.Havuçların yanına ilave ediyoruz.Kapariyide ekledikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
-Limon suyu,zeytinyağı,tuz ve nar ekşisini bir kapta iyice çırpıyoruz.
-Lahanalarımızı hırpalamadan kontrol ediyoruz.(Yaklaşık 6-7 dakika haşlanması için yeterli olacaktır.)
-Haşlanan lahanalarımızı süzdükten ve biraz soğuttuktan sonra malzemelerin olduğu kabımıza alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder