Brüksel Lahanası Salatası

Brüksel lahanası tanıdığım pek çok kişiye göre fazla sevilmeyen bir malzeme.Besleyiciliği ve vitamin değerleri açısından son derece zengin bir sebze kendileri.Kansere yakalanma riskini ise azaltıyormuş bilim insanlarına göre.Lahanacıklarımızın boyutları arttıkça haşlanarak çıkardıkları kokularıda artmakta.Bu sebeple lahanaları mümkünse küçük seçip koku olayını biraz azaltabiliriz.Sanırım bunlar kafi.O halde sevmeyenler Şifa niyetine şeklinde yaklaşabilir.Ancak hatırlatmak isterimki zengin malzemeyle bana göre harika oluyor.Tabi bu noktada siz benim ot deliliğimi hesaba katın:))


Malzemeler

1 paket ya da yaklaşık 500 gr Brüksel Lahanası
4 bardak kadar sıcak su
1 büyük havuç
2 çorba kaşığı konserve kapari (eğer kendisiyle tanışmadıysanız marketlerde konserve reyonunda rastlarsınız selam verip mutlaka edinin derim)
3-4 dal taze soğan
3 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çay kaşığı nar ekşisi
Süslemek için 3-4 adet kuru domates

Yapılışı

-Öncelikle bürüksel lahanalarımızın baş kısımlarından hafiçe kesip ortadan ikiye bölüyoruz.

-Suyumuzu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynayan suya lahanalarımızı atıp orta ateşte haşlamaya başlıyoruz.

-Geniş bir kasenin içine havucumuzu soyup rendeliyoruz.


-Taze soğanlarımızı temizledikten sonra küçük küçük doğruyoruz.Havuçların yanına ilave ediyoruz.Kapariyide ekledikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.

-Limon suyu,zeytinyağı,tuz ve nar ekşisini bir kapta iyice çırpıyoruz.

-Lahanalarımızı hırpalamadan kontrol ediyoruz.(Yaklaşık 6-7 dakika haşlanması için yeterli olacaktır.)

-Haşlanan lahanalarımızı süzdükten ve biraz soğuttuktan sonra malzemelerin olduğu kabımıza alıyoruz.

-Son olarak sosumuzu ilave edip karıştırdıktan sonra yanlarını kuru domatesle süslediğimiz kasemize alıyoruz ve servis ediyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder