Yalancı Su Böreği



Malzemeler

5 yufka
1 su bardağından 1 parmak kadar eksik süt
2 çay bardağı yoğurt (iyice çırpılmış olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 paket sütaş beyaz peynir
1/2 demet maydonoz

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı

-Yufkalardan ikisi kullanacağımız tepsi ölçüsünde kesilir, ben yuvarlak teflon tepsi tercih ettim.

-Kesilen bir parça tepsi tabanına yayılır.

-Derin bir kasede 3 yumurta,süt,yoğurt,sıvıyağ iyice çırpılır.

-Başka bir kasede peynir ve ince kıyılmış maydonozlar iyice karıştırılır.

-3 yufkadan şeritler halinde kopardığımız parçaları karışıma bulayıp eşit miktarda tepsiye diziyoruz.Kırpık olması su böreği görüntüsü için daha iyi sonuç verecektir.

-Kırpılan yufkaların yarısı tepsiye dizildikten sonra peynirli harç yine her alana eşit olarak gelecek şekilde böreğe eklenir.

-Diğer yarısıda malzemenin üst kısmına gelecek şekilde önce sıvı harca bulanarak dizilir.

-Yufkalar bitince ilk olarak kestiğimiz yufka üzerine kapatılır.

-Bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırça ile sürülür ve bir kaç yerden çatal yada ince uçlu bir bıçak ile delinir.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ sürülür ve tekrar fırınlanır.Yaklaşık 15 dakika sonra fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder