Elma Kızartması

Geçen yıllarda bir otelde denediğim ve şeften tarifi alamadığım bir tatlı:) Hal böyle olunca iş başa düştü ve denemeye başladım.Sonuç ise azmin zaferi...Yaptım,yaptım sesleri arasında Edisonmuşum gibi böbürlenmeyide ihmal etmedim tabi.Şaka bir yana ağır görünen ancak Yudum hafifliğiyle sofralarda arzı endama değecek bir tatlı.Üstelik basit ve hızlı...



Malzemeler (2 Kişilik)

1 Elma
2 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı su
1 tutam kabartma tozu
1 tutam şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Tarçın
Pudra Şekeri

Yapılışı

-Un,Su,kabartma tozu,şeker bir kasede iyice çırpıyoruz.

-Elmayı soyup yuvarlak olarak dilimliyoruz ve çekirdeklerinden kurtarıyoruz.

-Sıvıyağı derin küçük bir tavada ya da tencerede kızdırıyoruz.

-Dilimlediğimiz elmaları bu karışıma bulayıp kızgın yağda nar gibi olana dek kızartıyoruz.

-Yağını iyice süzdürüp bir tabağa alıp tarçın ve pudra şekeri ile süslüyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.Yazın yanında dondurmayı ihmal etmiyoruz:)

2 yorum:

  1. mmmm..
    çok hoş bir tarifmiş buu..:)
    ellerine sağlık canım.
    müsaden ile not aldı ki..:)
    takipçinim..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. bende yakınen takipçinim:))beğenmene sevindim.tarif senindir ne demek...sevgiler..

    YanıtlaSil