Haşlanmış ve Kavrulmuş Kuru Biberler

Daha önce televizyonda bir yemek programında görüp aklımda kalan bir tarif bu.Menşei sanıyorum iç anadolu.Aklımda kalan tarifi biraz değiştirip geçen hafta misafirlerime garnitür olarak hazırladım. Tepkilerinden ve de gözlerinden başarılı olduğumu anladığım haşlama kuru biberlerim şimdide bloğumun misafiri.Afiyetler olsun...


Malzemeler

1 sıra kurutulmuş biber
6 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 baş soğan
3 diş sarımsak

Yapılışı

- 6 su bardağı suyumuzu tencerede kaynatıyoruz.

-Kaynayan suya biberlerimizi atıp yaklaşık 5 dakika haşlıyoruz ve süzgece alıp suyunu iyice süzüyoruz.

-Genişçe bir tavada 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp piyazlık doğradığımız soğanları içine atıyoruz ve pembeleştiriyoruz.Pembeleşen soğanlara 1 diş sarımsağıda küçük parçalar halinde ekliyoruz. suyunu süzdüğümüz biberlerimizi ekleyip hırpalamadan birkaç kez karıştırıyoruz.

-Bir kasede yoğurt ve 2 diş sarımsağı ezip karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz.

-Servis tabağımıza tüm malzememizi alıp yoğurtlu sarımsağı ekleyerek sıcak servis yapıyoruz.

2 yorum:

  1. Tadı da görüntüsü kadar harikaydi,ellerine saglık canım..Denız

    YanıtlaSil
  2. ne denek canım benim afiyet olsun..bu arada eylemlerim sürecek:))

    YanıtlaSil