Kavurmalı Çiçek Ekmek Dilimleri

Hem pratik hem lezzetli.Çalışanlar için ideal olabilecek bir tarif.Evde kalan çiçek ekmeklerden yoğun bir gün sonunda uydurduğum ve beğendiğimiz bir tarif.Yanında ayran enfes oluyor doğrusu.Ben bir günde aynı tarifi bazlama üzerinde uygulamaya kararlıyım.Kavurma evde olan hazır bir malzemeydi.Ekmekte fırıncı Amcadan olunca bana bir tek fırını yakmak ve bişeyler ilave etmek kaldı:))

Malzemeler

1 kase kavurma (hazır olandan yani marketlerde kesilmiş silindirler halinde satılanlardan yaptım,eğer evde hazır varsa daha güzel olacağından kuşkum yok)
1 dal taze soğan
2 iri dilim kaşar peyniri rendesi
Kekik
Kimyon
2 dilim çiçek ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı



Yapılışı


-Çiçek ekmekleri ortadan ikiye bölerek fırın tepsimize yerleştiriyoruz.ekmeklerimizi üzerine hafifçe zeytinyağıyla yağlıyoruz ki kurumasın.

-Kavurmamızı bir tavada hafiçe çözdürdükten sonra küçük doğradığımız taze soğanımızı ekliyoruz.


-Kavurmalı ve soğanlı karışıma biraz kimyon birazda kekik ekleyip ocaktan alıyoruz.

-İkiye böldüğümüz ekmeklerimizin üzerine karışımdan eşit miktarda paylaştırıp üzerine kaşar rendesi serperek 180 derece fırında kaşarlar eriyene dek pişiriyoruz.Sıcacık servis yapıp soğuk ayranla şenlendiriyoruz.Afiyet Olsun...

Not:Kavurma tuz oranına göre tuz eklemek sizin elinizde:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder