Malzemeler
2 su bardağı maş faulyesi
1 adt kırmızı kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydonoz
1 avuç kadar taze nane
8-10 adet küçük domates2-3 kaşık kadar zeytinyağı
1 limonun suyu
2 kaşık kadar nar ekşisi(azaltılabilir)
Yapılışı
-Maş faulyelerimizi yıkayıp bir tencereye 4 bardak kadar su ilave edip fasulyelerle birlikte haşlamaya bırakıyoruz.Eğer düdüklüde yapacaksak bu işlemi kesinlikle kontrol ederek yapalım zira kolay haşlanabilen bir malzeme kendileri.
-Domates hariç diğer malzemeleri doğrayıp haşlanıp süzdüğümüz fasulyelerle buluşturuzyoruz.Fasulyeleri çok ta ezmeden karıştımak buranın önemli adımı:))
-Tuz,limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını başka bir kapta karıştırıyoruz.
-Servis tabağımızda bulunan fasulyelerin üzerine ortadan ikiye kestiğimiz domatesleri diziyoruz.
-Sosumuzu gedirip servise hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder