Maş Fasulyesi Salatası

Aktara her yolum düştüğünde kendimi kaybediyorum.Baharatlar,kuru yemişler,bakliyatlar,mis kokular ve nicesi, hepsi keşfedilmemiş bişeyler daha olduğunu fısıldıyor gibiler:))Maş fasulyesi benim için yeni bir tarif.Çok kez elimin gittiği ama bir türlü denemeye fırsat bulamadığım yapıncada neden daha önce denemedin dediğim bir tarif.





Malzemeler

2 su bardağı maş faulyesi
1 adt kırmızı kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydonoz
1 avuç kadar taze nane
8-10 adet küçük domates
2-3 kaşık kadar zeytinyağı
1 limonun suyu
2 kaşık kadar nar ekşisi(azaltılabilir)


Yapılışı

-Maş faulyelerimizi yıkayıp bir tencereye 4 bardak kadar su ilave edip fasulyelerle birlikte haşlamaya bırakıyoruz.Eğer düdüklüde yapacaksak bu işlemi kesinlikle kontrol ederek yapalım zira kolay haşlanabilen bir malzeme kendileri.

-Domates hariç diğer malzemeleri doğrayıp haşlanıp süzdüğümüz fasulyelerle buluşturuzyoruz.Fasulyeleri çok ta ezmeden karıştımak buranın önemli adımı:))

-Tuz,limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını başka bir kapta karıştırıyoruz.

-Servis tabağımızda bulunan fasulyelerin üzerine ortadan ikiye kestiğimiz domatesleri diziyoruz.

-Sosumuzu gedirip servise hazır hale getiriyoruz.

Not: Eğer kalabalık bir gruba yapmıyorsak 1 bardak fasulye yeterli olacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder