Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı2 su bardağı tavuk suyu
2 adet tavuk lıght göğüs
1 küçük soğan
10-12 adet matar
2-3 adet biber
2 adet domates
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz(biri pilav için)
Yapılışı
-Arpa şehriyeleri tereyağında kavuruyoruz.Kavrulan arpa şehriyelere 1,5 bardak tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişiriyoruz.
-Tavukları sotelik doğrayıp küçük çintilmiş soğan ve mantarlarla soteliyoruz.Daha sonra biberleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
-Domatesleri küp küp doğrayıp sotelenen malzemelere ekliyoruz.Tuzunu ve kekiğini ekleyip ocağı kapatıyoruz.
-Pilavımız biraz diri kalacak telaşa gerek yok.:))
-Pilavımızı güveç kabımıza alıyoruz.Üzerine hazırladığımız tavuklu karışımı ekliyoruz.1/2 bardak tavuk suyumuz kalmıştı onuda tam olarak burada kullanıp tüm malzemenin üzerine gezdiriyoruz.
-Yağlı kağıt ile üzerini kaptıp 200 derece fırına veriyoruz.Yaklaşık 15 dakika sonra mis kokular eşilğinde fırından alıp sıcak olarak servis yapıyoruz...Afiyet olsun...
Çok iştah açıcı görünüyor gerçekten.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler
çok teşekkür ederim,sevgiler:))
YanıtlaSil