Güveçte Arpa Şehriyeli Tavuk...

Çok severek yaptım bu tarifi.Daha önce Oktay Usta da biraz farklısını izlemiştim ben bişeyler değiştirmeden duramadığım için biraz oynadım reçeteyle.ama sonuç başarılı laf aramızda.Afiyet olsun...




Malzemeler

2 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
2 adet tavuk lıght göğüs
1 küçük soğan
10-12 adet matar
2-3 adet biber
2 adet domates
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz(biri pilav için)


Yapılışı

-Arpa şehriyeleri tereyağında kavuruyoruz.Kavrulan arpa şehriyelere 1,5 bardak tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişiriyoruz.

-Tavukları sotelik doğrayıp küçük çintilmiş soğan ve mantarlarla soteliyoruz.Daha sonra biberleri ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.

-Domatesleri küp küp doğrayıp sotelenen malzemelere ekliyoruz.Tuzunu ve kekiğini ekleyip ocağı kapatıyoruz.

-Pilavımız biraz diri kalacak telaşa gerek yok.:))

-Pilavımızı güveç kabımıza alıyoruz.Üzerine hazırladığımız tavuklu karışımı ekliyoruz.1/2 bardak tavuk suyumuz kalmıştı onuda tam olarak burada kullanıp tüm malzemenin üzerine gezdiriyoruz.

-Yağlı kağıt ile üzerini kaptıp 200 derece fırına veriyoruz.Yaklaşık 15 dakika sonra mis kokular eşilğinde fırından alıp sıcak olarak servis yapıyoruz...Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Çok iştah açıcı görünüyor gerçekten.Ellerinize sağlık..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim,sevgiler:))

    YanıtlaSil