AKITMA

Mekanı cennet olsun anneannemin biz çocukken alkış sesleri arasında yaptığı akıtma bugün bizim sabah kahvaltımızın konuğu idi.:))Anneannem halis muhlis sacın üzerinde pişirdiği için elbette çok daha lezizdi.Ben günümüzün modern yöntemlerini kullanıp sosyetik adıyla krep tavasını tercih ettim.Kahvaltı için gayet iyi bir seçim olduğunu ise ev halkının keşke biraz daha fazla yapsaydık nidalarından anlamış bulunmaktayım.İçine bal kaymak,nutella,peynir ve bilumum kahvaltılık malzemeler eklenerek ve ya sade tüketiliebilir.Afiyetler olsun...


Malzemeler (5 adet büyük akıtma için)

-2 su bardağı süt

-1 paket kabartma tozu

-1 çay kaşığı tuz

-1 yumurta

-Aldığı kadar un

-2 çorba kaşığı sıvı yağ

-İsteğe bağlı tereyağı

Yapılışı

-Süt,yumurta öncelikle çırpılır,

-Takiben kabartma tozu,tuz ve yavaş yavaş un eklenir.

-Elde edeceğimiz hamur yoğun ve akışkan olacak.

-Krep tavamızı ısıtıp bir peçete yardımıyla hafif sıvıyağ sürüyoruz.

-Akıtma hamurumuzdan bir kepçe alıp krep tavamızı dairesel hareketlerle döndürerek homojen dağılmasını sağlıyoruz.

-Göz göz olunca ters çeviriyoruz.Pişen akıtmamızı tabağa alıp üzerine isteğe bağlı olarak tereyağ sürüyoruz.

-Tüm hamur bitene dek bu işleme devam ediyoruz.Rulo yapıp sıcak olarak afiyetle tüketiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder