İsim biraz uzun oldu ancak başka bir şekildede içime sinmedi.Abimler tarafından bizzat denendi ve onay aldı kendileri.
Malzemeler
- 1,500 Gr Tavuk kanat (ben 1 tam birde yarım paket beypiliç kullandım)
-Fırın Torbası
Sos Malzemeleri
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı domates-biber(karışık) salça
-1 çay kaşığı kekik
-Bir tutam yenibahar
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 büyük diş iyice ezilmiş sarımsak
-Eğer acıyla aranız iyi ise biraz pulbiber
Not: Ben 5 kişi için yaptım ama yanında patates ve biber kızartmada mevcuttu.Bu miktarla kişi başı yaklaşık 4-5 tavuk denk geldi bilginize:))
Yapılışı
-Öncelikle tavukları yıkıyoruz.
-Geniş bir kapta (bu kap tüm tavukları alabilecek ve karıştırılabilecek büyüklükte olmalı) sos için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
-Yaptığımız sosun içine tavuklarımızı atıp iyice harmanlıyoruz.Buzdolabında en az 1 saat dinlendiriyoruz.
-Fırını 200 derecede ısıtıyoruz.
-Fırın torbamıza bir tutam un koyup torbayı iyice sallıyoruz ve fazla unu boşaltıyoruz.
-Dinlenen tavukları fırın torbamıza ekleyip ağzını kapattıktan sonra torbayı bir kaç yerinden delerek fırın tepsisinde ısınan fırına atıyoruz.
-45 dakika içinde arada kontrol ederek nar gibi oluncaya ve fazla suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder