ANNEMİN PATLICANLI TENCERE GÜVECİ
Yazar
Unknown
Tarih:
Ağustos 07, 2012
Annemin hazırladığı bu enfes ve bir o kadar basit yemek ramazan sofraları ve yaz ayları için enfes bir şeçim.Tazecik İzmir patlıcanıyla hazırladığı bu yemek aslında çakma güveç:)) Annem taze ve küçük seçtiği patlıcanların saplarınıda kullanıyor ve inanın şahane oluyor.Üstelik hafif ve sağlıklı.Gönlünüz etli isterse öylede deneyebilirsiniz.Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler (4 Kişilik)
-3 adet küçük patlıcan
-1 adet soğan
-2-3 adet yeşil biber (eğer acıyla aranız iyiyse mutlaka birini acı kullanın)
-1 adet büyük domates,küçük kullanacaksanız 2 adet
-3-4 diş sarımsak
-1 kaşık kadar biber salçası
-Tuz
-Ayçiçek yağı
Hazırlanışı
-Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp tencerenin en altına yerleştiriyoruz.
-Patlıcanları alacalı soyup biraz tuzlu suda beklettikten sonra iri şekilde doğruyoruz.Tencereye yerleştiriyoruz.
-Domatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra 3. bir kat olarak tencereye yerleştiriyoruz.
-Sarısakları küçük parçalar halinde doğrayıp en üste ekliyoruz.
-Bir kasede ayçiçek yağı (biz 2-3 kaşık kadar kullandık) ve salçayı iyice çırpıyor ve dilediğimiz kadar tuz ekliyoruz.Eğer salçayı açmakta güçlük çekerseniz çok az su ekleyebilirsiniz.
-Karışımı yemekğin üzerine gezdiriyoruz.
-Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika kadar pişiriyoruz.
Not: Kısık ateşte domatesler suyunu saldığı için annem su eklemedi.Eğer kullandığınız domatesler az su salarsa biraz su eklemeniz gerekebilir.Bu sebeple ara ara kontrol etmek faydalı olacaktır.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder