ANNEMİN PATLICANLI TENCERE GÜVECİ


Annemin hazırladığı bu enfes ve bir o kadar basit yemek ramazan sofraları ve yaz ayları için enfes bir şeçim.Tazecik İzmir patlıcanıyla hazırladığı bu yemek aslında çakma güveç:)) Annem taze ve küçük seçtiği patlıcanların saplarınıda kullanıyor ve inanın şahane oluyor.Üstelik hafif ve sağlıklı.Gönlünüz etli isterse öylede deneyebilirsiniz.Denemeniz dileğiyle...


Malzemeler (4 Kişilik)

-3 adet küçük patlıcan

-1 adet soğan

-2-3 adet yeşil biber (eğer acıyla aranız iyiyse mutlaka birini acı kullanın)

-1 adet büyük domates,küçük kullanacaksanız 2 adet

-3-4 diş sarımsak

-1 kaşık kadar biber salçası

-Tuz

-Ayçiçek yağı


Hazırlanışı

-Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp tencerenin en altına yerleştiriyoruz.

-Patlıcanları alacalı soyup biraz tuzlu suda beklettikten sonra iri şekilde doğruyoruz.Tencereye yerleştiriyoruz.

-Domatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra 3. bir kat olarak tencereye yerleştiriyoruz.

-Sarısakları küçük parçalar halinde doğrayıp en üste ekliyoruz.

-Bir kasede ayçiçek yağı (biz 2-3 kaşık kadar kullandık) ve salçayı iyice çırpıyor ve dilediğimiz kadar tuz ekliyoruz.Eğer salçayı açmakta güçlük çekerseniz çok az su ekleyebilirsiniz.

-Karışımı yemekğin üzerine gezdiriyoruz.

-Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Not: Kısık ateşte domatesler suyunu saldığı için annem su eklemedi.Eğer kullandığınız domatesler az su salarsa biraz su eklemeniz gerekebilir.Bu sebeple ara ara kontrol etmek faydalı olacaktır.Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder