Malzemeler
-8 dal brokoli (bir orta boy brokoliden yaklaşık bu kadar çıkıyor.)
-3 su bardağı su
-4 yemek kaşığı un
-3,5 yemek kaşığı galeta unu
-1 çay kaşığı muskat
-Bir tutam tuz
-Bir tutam karabiber
-Bir tutam kimyon
-Bir tutam kırmızı biber
-1 yumurta
-1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
-Suyu küçük bir tencereye alıp bir tutam tuz ekleyip kaynatıyoruz.Kaynayan suya brokolileri atıp 10 dakika kaynatıyoruz.
-Unu bir kaba alıyoruz.
-Ayrı bir kaba galeta ununu ve tüm baharatları alıp harmanlıyoruz.
-Yine ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz.
-Haşlanan brokolileri süzüp soğumaya alıyoruz.
-Soğuyup süzülen brokolileri sırasıyla una,yumurtaya ve galeta ununa buluyoruz.
-Yağı küçük ve derin bir tavada kızdırıp brokolileri atıyoruz.Kızarınca çıkartıp sıcak servis ediyoruz.
-Ben daha önce avakadolu salatada kullandığım peynir sos ile servis yaptım.
-Siz isterseniz yoğurtlu bir dip sos ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun...
eline sağlık brokolinin çok faydalı olduğunu duymuştum...
YanıtlaSilİzlemeye aldım İzmirden selamlar
hanife hanım çok mutlu oldum,tarif çokta lezzetli denemelisiniz.memleketime çok selamlar,tekrar teşekkürler,
YanıtlaSilsevgiler,