
Malzemeler
-Yarım kilo pırasa
-2,5 yemek kaşığı un
-2 yumurta (eğer yumurta boyutunuz büyükse 1 tane kullanın)
-Yarım demet maydonoz
-1 havuç
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Tuz
-Karabiber
-Bir tutam muskat rendesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Yapılışı
-Pırasaları temizleyip 10 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz.
-Maydonozu incecik kıyıp,havucu rendeliyoruz.
-Unu eliyoruz ve yumurtalarla unu iyice pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.
-Pırasaları ve maydonozu incecik doğruyoruz.Üzerine rende havucu, unu ve yumurta karışımını
ekliyoruz.Tuz,karabiber,kabartma tozu,muskat ve zeytinyağınıda ekleyip karıştırıyoruz.
-Yanmaz tavayı iyice kızdırıp fırçayla ayçiçek yağını sürüyoruz.
-Kaşık yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde tavamıza mücverimizden ilave ediyoruz.
-Her iki yüzeyinide nar gibi kızartıp sıcak olarak servis ediyoruz.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder