Pırasa Mücveri

Mücveri her türlü severim ister sade ister yoğurtlu.Klasik tarifin dışında pırasa mücveri var şimdi sırada.Pırasa kış aylarının emektar sebzesi.Lezzeti eşsiz faydaları ise akla zarar.Genellikle sağlık açısından çiğ ya da az pişmiş olarak tüketilmesi öneriliyor uzmanlarca.Benim gibi ege insanı olup kansızlık oranınız hayli az ise sürekli tüketin derim.Kan yapıcı olmasının yanında direnci arttırması ve sindirim sistemine yardımcı olması bile kışın sürekli tüketmek için yeterli.Çağın haslığı kanserinde baş düşmanı olan bu fayda küpü bakın bakalım mücver olunca nasıl oluyor? Denemeniz ve afiyetle yemeniz dileği ile...


Malzemeler

-Yarım kilo pırasa

-2,5 yemek kaşığı un

-2 yumurta (eğer yumurta boyutunuz büyükse 1 tane kullanın)

-Yarım demet maydonoz

-1 havuç

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-Tuz

-Karabiber

-Bir tutam muskat rendesi

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı


Yapılışı

-Pırasaları temizleyip 10 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz.

-Maydonozu incecik kıyıp,havucu rendeliyoruz.

-Unu eliyoruz ve yumurtalarla unu iyice pürüzsüz olana dek çırpıyoruz.

-Pırasaları ve maydonozu incecik doğruyoruz.Üzerine rende havucu, unu ve yumurta karışımını
ekliyoruz.Tuz,karabiber,kabartma tozu,muskat ve zeytinyağınıda ekleyip karıştırıyoruz.

-Yanmaz tavayı iyice kızdırıp fırçayla ayçiçek yağını sürüyoruz.

-Kaşık yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde tavamıza mücverimizden ilave ediyoruz.

-Her iki yüzeyinide nar gibi kızartıp sıcak olarak servis ediyoruz.Afiyetler olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder