ZEBRA KEK

Sevgili Çiğdem Süvari Çopur dan bir tarif daha.Ona sürekli teşekkür ediyorum ama farklı bişeyler bulmalıyım diye de düşünüyorum.Çiğdem Ablacım samimiyetin ve desteğin çok değerli.Güzel tarifine ise söyleyecek söz bulmak zor.Ellerine sağlık...Deneyiniz ve paylaşınız derim başkada bişey demem:))

sevgiler,


Malzemeler


4 kahve fincani maden sodasi
9 kahve fincani un
6 kahve fincani seker 
4 yumurta
3 kahve fincani siviyag
1 yemek kasigi kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya



Yapılışı


-Şeker  ve yumurtayi iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ  ,maden sodası ekliyoruz.( bu noktada dikkat etmek önemli çünkü fazlaca kabarıyor,bu nedenle derin bir kap tercih edilmesi gayet faydalı olacaktır:))

-Elenmiş un, kabartma tozu ,vanilya'yı da ekliyoruz.Karışımın yarısını ayırıyoruz ve ayrılan bu karışıma kakao ekliyoruz.

-Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz.

-Yağlanmis kek kalıbının ortasına bir kepce sade kek hamuru, daha sonra tam ortasına gelecek şekilde bir kepce kakaolu hamurdan doküyoruz. Bu şekilde kalıbımızı doldurana kadar devam ediyoruz ve fırınlıyoruz.

-Fırınlar birbirinden farklılık göstereceği için zamanlamayı kontrol ederek yapıyoruz.Uzun sürede pişecek olan bu keki çıkarmadan kürdan yardımıyla kontrol etmek yararlı olacaktır.Afiyetler Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder