Enginar Salatası...

Türlü bahaneler yazabilirim bu ara için.Özetleyeyim en iyisi hatta kısa keseyim ve hayat diyeyim:)) Boş durduğum söylenemez ama biraz tembellikte yaptım laf aramızda.Ege ye özlem hiç bitmez birde sofrada enginar varsa o özlem olur size kocaman bir yumak...


Malzemeler

-3 adet enginar (ben buzluktan kullandım ancak artık marketlerdede kolayca bulunmakta)

-1/2 demet dereotu

-1 adet limonun suyu

-Tuz

-Zeytinyağı


Yapılışı

-Enginarların üzeri geçecek kadar suda bir kaç damla limon ile yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.Bu noktada çatal kullanmakta fayda var cinsleri farklı olabileceğinden bu süre uzayıp kısalabilir.

-Dereotunu incecik kıyıyoruz.

-Limon ve istediğimiz miktarda zeytinyağını birazda tuz ilave ederek iyice karıştırıyoruz.

-Haşlanan enginarları alıp biraz soğuttuktan sonra küp küp doğruyoruz.

-Hazırladığımız sosuda iave edip karıştırıyoruz.

-Soğuduktan sonra Afiyet Olsun diyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder