Türlü bahaneler yazabilirim bu ara için.Özetleyeyim en iyisi hatta kısa keseyim ve hayat diyeyim:)) Boş durduğum söylenemez ama biraz tembellikte yaptım laf aramızda.Ege ye özlem hiç bitmez birde sofrada enginar varsa o özlem olur size kocaman bir yumak...
Malzemeler
-3 adet enginar (ben buzluktan kullandım ancak artık marketlerdede kolayca bulunmakta)
-1/2 demet dereotu
-1 adet limonun suyu
-Tuz
-Zeytinyağı
Yapılışı
-Enginarların üzeri geçecek kadar suda bir kaç damla limon ile yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.Bu noktada çatal kullanmakta fayda var cinsleri farklı olabileceğinden bu süre uzayıp kısalabilir.
-Dereotunu incecik kıyıyoruz.
-Limon ve istediğimiz miktarda zeytinyağını birazda tuz ilave ederek iyice karıştırıyoruz.
-Haşlanan enginarları alıp biraz soğuttuktan sonra küp küp doğruyoruz.
-Hazırladığımız sosuda iave edip karıştırıyoruz.
-Soğuduktan sonra Afiyet Olsun diyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder