Malzemeler
-1,5 su bardağı baldo pirinç
-2 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı bezelye
-2 çorba kaşığı konserve mısır
-1 çay kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
-Pirinçleri yaklaşık 1 saat önceden ılık ve tuzlu suya ıslatıyoruz.
-Bezelyeleri haşlıyoruz.
-Mısırların konserve suyunu süzüp yıkıyoruz.
-Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresine alıyoruz.Bu arada pirincimizide güzelce süzüyoruz.
-Pirinçleri tencereye alıp bir kaç dakika çeviriyoruz.
-Bezelyeleri ve mısırıda ekleyip suyunu ve tuzu ilave ediyoruz.Son olarak suyunuda ekliyor ve kapağını kapattığımız pilavımızı suyu çekene dek pişiriyoruz.
-Suyunu çeken pilavımızı bir havlu kağıt yardımıyla demlenmeye bırakıyoruz.
-Son olarak sıcak servis yapıp afiyetle diyoruz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder