Bezelyeli ve Mısırlı Pilav

Malzemeler

-1,5 su bardağı baldo pirinç

-2 su bardağı ılık su

-1 çay bardağı bezelye

-2 çorba kaşığı konserve mısır

-1 çay kaşığı tuz

-2 çorba kaşığı tereyağı

-1 çorba kaşığı zeytinyağı



Yapılışı

-Pirinçleri yaklaşık 1 saat önceden ılık ve tuzlu suya ıslatıyoruz.

-Bezelyeleri haşlıyoruz.

-Mısırların konserve suyunu süzüp yıkıyoruz.

-Tereyağını ve zeytinyağını pilav tenceresine alıyoruz.Bu arada pirincimizide güzelce süzüyoruz.

-Pirinçleri tencereye alıp bir kaç dakika çeviriyoruz.

-Bezelyeleri ve mısırıda ekleyip suyunu ve tuzu ilave ediyoruz.Son olarak suyunuda ekliyor ve kapağını kapattığımız pilavımızı suyu çekene dek pişiriyoruz.

-Suyunu çeken pilavımızı bir havlu kağıt yardımıyla demlenmeye bırakıyoruz.

-Son olarak sıcak servis yapıp afiyetle diyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder