Otlu Hamur Kızartması Otlu PİŞİ...


İster hamur kızartması ister pişi diyelim lezzet aynı.Otlusunu ilk kez yapan ben son derece sevdim ve paylaşmasam olmaz diye düşündüm...

Malzemeler

-2 adet ekmek hamuru

-yarım bağ maydonoz

-yarım bağ dereotu

-Tuz

-Ayçiçek yağı



Yapılışı

-Ekmek hamurunu kendimiz yapacaksak işe bir kaç saat önceden başlamak gerek mayalanma süreci için.Bir önceki paylaşımım bu sebeble ekmek hamuru idi.

-Maydonoz ve dere otunu ince kıyıyoruz.Ekmek hamuru ile birleştirip birazda tuz ekliyoruz ve çokta söndürmeden yoğuruyoruz.

-Yağımızı kızdırıyoruz.Elimizle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızartıyoruz ve sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder