Klasik ekmek Hamuru

Ekmek yapmak benim en keyif aldığım mutfaksal vaziyetlerden:)) Pişen tazecik ekmeklerin kokusu bereketi,şükretmeyi ve lezzeti simgeler benim için.Az sonra vereceğim pişi tarifi için kullanılabileceği gibi fırına atıp sıcacık içi puf ekmeklerde yapabilirsiniz.Keyifle ve afiyetle...

Malzemeler

-1.5 su bardağı su

-1/2 su bardağı süt

-3 çorba kaşığı zeytinyağı

-1.5 çorba kaşığı toz şeker

-2 tatlı kaşığı tuz

-4-5 su bardağı un

-1 paket kuru maya

Yapılışı

-Tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.

-1.5 saat ılık bir ortamda üzeri örtülü bir biçimde mayalandırıyoruz.

-Mayalanan hamurumuz iyice kabarınca ister ekmek yapmak için fırına atıyor istersek hamurumuzu kızgın yağda kızartarak midemizi şenlendiriyoruz.

NOT: Hamuru yaparken un kalitemiz ve markamız önemli.Markaya göre daha az yada daha eksik olabileceği için un miktarını yavaş eklemek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder