Ekmek yapmak benim en keyif aldığım mutfaksal vaziyetlerden:)) Pişen tazecik ekmeklerin kokusu bereketi,şükretmeyi ve lezzeti simgeler benim için.Az sonra vereceğim pişi tarifi için kullanılabileceği gibi fırına atıp sıcacık içi puf ekmeklerde yapabilirsiniz.Keyifle ve afiyetle...
Malzemeler
-1.5 su bardağı su
-1/2 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-1.5 çorba kaşığı toz şeker
-2
tatlı kaşığı tuz
-4-5 su bardağı un
-1 paket kuru maya
Yapılışı
-Tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
-1.5 saat ılık bir ortamda üzeri örtülü bir biçimde mayalandırıyoruz.
-Mayalanan hamurumuz iyice kabarınca ister ekmek yapmak için fırına atıyor istersek hamurumuzu kızgın yağda kızartarak midemizi şenlendiriyoruz.
NOT: Hamuru yaparken un kalitemiz ve markamız önemli.Markaya göre daha az yada daha eksik olabileceği için un miktarını yavaş eklemek gerek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder