Hellimli Patates Röşti...

 
Asıl olarak Röşti patates. İsviçre doğumlu olsada Almanyada da sıkça tüketilen bir lezzet.Bazı kaynaklara göre İsviçrede ilk olarak kahvaltı yemeği imiş.Ancak bu çokta uzun sürmemiş ki kendileri tüm öğünlerde nam salmış.Hellimle buluşmasıda tam bir kültürel lezzet şenliği.Deneyiniz,beğeniniz ve paylaşınız derim:))
 
Malzemeler
 
-3 adet orta boy patates
 
-1 tatlı kaşığı nişasta
 
-4-5 dal maydonoz
 
-1 küçük soğan
 
-Tuz
 
-Karabiber
 
-1 kaşık tereyağı
 
-1 paket hellim
 
-Ayçiçek yağı
 
Yapılışı
 
-Öncelikle patatesleri 10-15 dakika haşlıyoruz.Yarım haşlanması gerek tam olarak haşlanmayacak.
 
-Haşlanan ve soğutulan patatesleri rendeliyoruz.
 
-Soğanı incecik doğrayıp 1 kaşık tereyağında pembeleştiriyoruz.
 
-Rendelenen patateslere soğanı,nişastayı,ince doğranmış maydonozu ekliyoruz.
 
-Hellimi ızgara olacak şekilde dilimliyoruz.
 
-Dilimlenen hellimlerden bir tanesini patatesin içine rendeleyip hafifçe yoğuruyoruz.
 
-Elimizle yuvarlayıp köfte şekli veriyoruz.
 
-Ayçiçek yağımızı tavaya alıp kızınca patates röştilerimizi nar gibi kızartıyoruz.Eğer istenirse fırındada yapılabilir:))
 
-Dilimlediğimiz hellimleride ayrı bir tavada çok az yağ ile kızartıp röştilerle birlikte sıcak servis yapıyoruz.
 
 
Not:Bazı kaynaklar fırın bazıları ocak kullanıyor bu noktada iş keyfimize kalıyor.Ben hellimli orjinal tarife sadık kaldım.Siz eğer fırında yapcaksanız içine biraz krema üzerinede kaşar
ekleyebilirsiniz.Birde sıvıyağı çok fazla eklemeyin.Örneğin patates kızartması gibi bol yağda değil aksine az yağda pişiyor.Sevgiler,

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder