Ev Yapımı Kumpir

Bu yaz en çok kumpir yedim. Patatesle aram oldukça samimidir doğrusu. Evde yapmak ayrı bir keyif .İstediğiniz malzemeyle zenginleştirebilirsiniz, yenilikler katarak damak çatlatabilirsiniz. Benim kumpirim aşağıda. Deneyiniz ve hayal gücünüzle keyfinize keyif katınız...


Malzemeler

- 2 büyük boy patates

- 4 çorba kaşığı Rus salatası (rus salatası için 1 küçük boy kavanoz hazır garnitürün yarısı, 2 kaşık mayonezi karıştırdım )

- 6-7 adet mantar (1 çay kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika kavurup içine bir parça karabiber ekledim)

- 3 kaşık kadar mısır

- 2 çorba kaşığı kornişon turşu

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

- Mayonez

- Ketçap

- Hardal

- Acı sos

Hazırlanışı

- Fırınımızı 250 derece ısıtarak işe başlıyoruz.

-İlk olarak patateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Bir kaç yerinden deldiğimiz patatesleri alüminyum folyo ile sarıyoruz. Fırının en üst rafında pişirmeye başlıyoruz. 

- Arada kürdan ile kontrol ederek patateslerimizi pişiriyoruz.

-Tamamen pişen patateslerimizin alüminyum folyodan ayırdıktan sonra bir kaba alıyoruz.

- Bir bıçak yardımıyla boydan kesiyoruz.

- Patates kabuklarına çok zarar vermeden ilk olarak tereyağı arkasından kaşar peyniri ekleyerek patates içimizi güzelce karıştırıyoruz. Tam bu aşamada dilerseniz tuz ekleyebilirisiniz.

-Karışan patateslerimizi içine ilk olarak rus salatasını pay ediyoruz. Sırasıyla mantar ve en üste mısırımızı ekliyoruz.

- Arzuya göre ketçap ve mayonezle süsleyip sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Not: Eğer isterseniz kısır, salçalı sosis, kızarmış küp doğranmış sucuk ,dilimlenmiş zeytin, acılı ezme ekleyip zenginleştirebilirsiniz.






2 yorum:

  1. kumpir yapması hem kolay hem leziz bir yemek gerçekten her öğün tüketmek mümkün hazır satılan içine ne konulduğu belli olmayan kumpirleri yemektense evde kendi bildiğimiz sağlıklı kumpirleri yapmak en güzeli eline sağlık tatlım deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. mutlaka dene derim hem sağlıklı hem pratik hem lezzetli:))

    YanıtlaSil