Cevizli Kabak Havuç Tarator

Evde kalmış malzeme taratoru olsa da olurdu ismi. Evde kalan tek havuç ve kabaktan yaptım zat-ı şahhanelerini:)) Lezzetli oldu ve paylaşıldı derhal.Üstelik sadece birkaç dakikanızı alacak kadar da zahmetsiz...



Malzemeler

-1 orta boy kabak

-1 büyük boy havuç

-1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 3 adet ceviz

- 5-6 çorba kaşığı yoğurt

- 2 diş sarımsak

-Tuz

Yapılışı

- Havuç ve kabak rendelenir. İlk olarak bir tavada zeytinyağı ve havucu 1 dakika kadar kavuruyoruz hemen sonrasında kabakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.

-Sarımsakları ezip yoğurtla iyice karıştırıyoruz.

-Soğuyan kabak ve havucumuzu yoğurtla güzelce karıştırıyoruz içine ufaladığımız cevizleri ekliyor ve tuzu ilave edip servis tabağımıza alıyoruz.

-Üzerini cevizle süsleyip soğuk servis ediyoruz.

Not: Ben sevmediğimden mayonez eklemedim dilerseniz ekleyebilirsiniz.Bu durumda yoğurt miktarını azaltmanız yeterli olacaktır.

2 yorum: