Evde kalmış malzeme taratoru olsa da olurdu ismi. Evde kalan tek havuç ve kabaktan yaptım zat-ı şahhanelerini:)) Lezzetli oldu ve paylaşıldı derhal.Üstelik sadece birkaç dakikanızı alacak kadar da zahmetsiz...
Malzemeler
-1 orta boy kabak
-1 büyük boy havuç
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 adet ceviz
- 5-6 çorba kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
-Tuz
Yapılışı
- Havuç ve kabak rendelenir. İlk olarak bir tavada zeytinyağı ve havucu 1 dakika kadar kavuruyoruz hemen sonrasında kabakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
-Sarımsakları ezip yoğurtla iyice karıştırıyoruz.
-Soğuyan kabak ve havucumuzu yoğurtla güzelce karıştırıyoruz içine ufaladığımız cevizleri ekliyor ve tuzu ilave edip servis tabağımıza alıyoruz.
-Üzerini cevizle süsleyip soğuk servis ediyoruz.
Not: Ben sevmediğimden mayonez eklemedim dilerseniz ekleyebilirsiniz.Bu durumda yoğurt miktarını azaltmanız yeterli olacaktır.
eline sağlık leziz görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler umarım dener ve beğenirsin :)
YanıtlaSil