Hamsi Buğulama

Havalar soğur kar suyu denize ulaşır ve hamsi tatlanır çoğalır bereketlenir ülkemde. Bu bolluk varken kaçırmak hiç tarzım değil :) Hamsi buğulama hem hafif hem lezzetligillerden. Arkadaşlarınızdan da tebrik alıp şapırtıları "hımm" ları duyduysanız tamamdır herşey. Afiyetle kalın...



Malzemeler

- 1 kilo hamsi

- 2 büyük soğan

- Yarım limon

- 10-12 dal maydanoz

- Yarım kırmızı soğan

- Tuz

- 2 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

- Hamsileri ayıklayıp güzelce yıkadıktan sonra iyice süzüyoruz. Birazda tuzlarsak hiç fena olmaz.

- İlk olarak iki büyük soğanı çok kalın olmayan halkalar halinde doğruyoruz. Maydanozu kıyıyoruz. Limonu ve kırmızı soğanı da küçük dilimler şeklinde doğruyoruz.

-Fırın kabımıza ilk olarak soğanlarımızı diziyoruz. Hemen ardından maydanozu ekliyoruz. Hamsimizi de üzerine dizdikten sonra kırmızı soğan ve limon parçacıklarıyla süslüyoruz. Ben fırınlamadan önce defne yaprağı da koyuyorum. Bu kez kalmadığı için kullanamadım. Üzerine tuz ve zeytinyağımızı da gezdiriyoruz.

-200 derece fırında alt tarafta yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

- Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder