Fırında Palamut...

Palamut sıcak ve ılık denizlerin kıyı balığı. Büyüğü bildiğimiz üzere torik. Özellikle lakerda severler için bu balığın önemi tartışılmaz. Tavası yapıldığı gibi ben ızgarasını da çok severim. Fırınıda oldukça hafif olan bu balığı mutlaka konuk ediniz.Afiyetler olsun efenim...

Malzemeler

- 4 adet palamut dilim

- 2 diş sarımsak

- 2 adet defne yaprağı

-2 çorba kaşığı Zeytinyağı

-Tuz



Yapılışı

-Palamut dilimlerini yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine diziyoruz.

-Üzerlerine sırasıyla zeytinyağı ,tuz, defne yaprağı ve sarımsakları dizip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.

-Sıcak sıcak servis ediyoruz. Yanında salata ile şenlendirmekte çok doğru bir karar olacaktır.Sevgiler afiyetler...

2 yorum:

  1. balıkların en leziz olanlarından ellerine sağlık afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aslında ben küçük balıktan yanayım daha çok:) ama palamutta olmazsa sankı bıseyler eksik kalıyor...

    YanıtlaSil