Tereyağlı Mantar Sote
Yazar
Unknown
Tarih:
Ocak 27, 2014
Uzun aralar biriken tarifler ve türlü bahaneler...Nihayet buradayım demek dışında pek bişey söylememeli sanki...
Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı
- 1 orta boy soğan
- 2-3 sivri biber (acı olma ihtimalini göz ardı etmeyin derim.eğer acı sevmezseniz çarliston kullanın)
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 orta boy domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
-Mantarları soyup doğruyoruz. İster küp iter iri parçalar halinde.
-Yemeklik doğranan soğanları 2 kaşık tereyağında bir kaç dakika çevirip doğranmış biberleri de ekliyoruz.
- Pembeleşen soğanlı biberli karışıma mantarları ekleyip sulanmasını önlemek için orta ateşte soteliyoruz.
-Domatesleri ve sarımsakları küp küp doğrayıp ekliyoruz. Tuzunu,karabiberini ve nanesini ilave edip sıcak servis yapıyoruz.
Afiyetler olsun...
eline sağlık mantara hayır demen güzel görünüyor leziz olduklarına eminim bu arada özlettin kendini herşey yolundadır dilerim sevgiler
YanıtlaSil