Malzemeler
- 1/2 paket istiridye mantarı
- 2 çorba kaşığı un
- 2-3 bardak et suyu eğer et suyu yoksa bulyonu eritip kullanabilirisiniz.
-2 bardak su
- Tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
Üzeri için,
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- İsteğe bağlı sirke
Yapılışı,
- İlk olarak istiridye mantarlamızı temizleyip incecik doğruyoruz.
- Çorba tenceremizde ilk olarak tereyağını eritip unumuzu ekleyerek kokusu çıkana dek kavuruyoruz.
- Suyu yavaş yavaş ilave ederek hızlıca topaklanmasını önleyerek karıştırıyoruz.Topaklandımı? Çözümü kolay alın elinize blendırı çevrin bir kaç kez işlem tamam.
- Et suyumuzuda ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra yeteri miktarı (tadarak) tuzumuzu ilave ediyoruz.
- İstiridye mantarlarını ilave edip arada karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
- Limonun suyunu sıkıp içine ezilmiş sarımsaklarımızı ekleyerek çorba için sos hazırlıyoruz. Eğer isterseniz aynı işlemi sirke ile de yapabilirsiniz.
- Tereyağını eritip içine toz kırmızı biber ilave ediyoruz.
- Ocaktan aldığımız çorbayı üzerine tereyağını gezdirerek sıcak servis yapıyoruz.Tebrikleri kabul ediniz sevdiklerinizi şımartınız:)
Not:Limon suyunu sofrada eklemeniz görüntü ve lezzet açısından daha verimli olur:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder