Malzemeler
- 3 çorba kaşığı tarhana
- 3,5 -4 su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-Yarım domates rendesi
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
Yapılışı,
- Tereyağını eritip salçayı ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.
- Tarhanayı ve domates rendesini ekleyip yaklaşık 1 dakika daha kavuruyoruz.
- Ilık suyu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocaktan almadan önce soyup küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyip karıştıryoruz.
- Üzerine bir kaç dilim sarımsak koyup sıcak servis yapıyoruz.
Not: Tarhana çabuk yoğunlaşan bir malzeme olduğu için mutlaka karıştırın.Yine de topaklanma olursa blendırdan yardım alın,ancak bu işlemi sarımsakları eklemeden önce yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder