Sarımsaklı Tarhana Çorbası

Malzemeler

- 3 çorba kaşığı tarhana

- 3,5 -4 su bardağı ılık su

- 2 diş sarımsak

-1 tatlı kaşığı domates salçası

-Yarım domates rendesi

- Tuz

- 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ

Yapılışı,

- Tereyağını eritip salçayı ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.

- Tarhanayı ve domates rendesini ekleyip yaklaşık 1 dakika daha kavuruyoruz.

- Ilık suyu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

- Ocaktan almadan önce soyup küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyip karıştıryoruz.

- Üzerine bir kaç dilim sarımsak koyup sıcak servis yapıyoruz.

Not: Tarhana çabuk yoğunlaşan bir malzeme olduğu için mutlaka karıştırın.Yine de topaklanma olursa blendırdan yardım alın,ancak bu işlemi sarımsakları eklemeden önce yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder