Malzemeler
- 1 Litre süt
- 1/3 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Yapılışı,
- Pirinçleri güzelce yıkayıp süzüyoruz.Süzülen pirinçleri 1,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
- Haşlanan pirinçlere süt,şeker (şekeri kendinize göre ayarlamanız yararınıza olur.Az az koyup tadını bakın derim:) ,nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Tam bu noktada hatırlatmak isterim ki fırınınızı 200 dereceye ayarlayınız.
- Fokurdayan sütlaca sütlaçla hafif açarak çırptığımız yumurta sarımızı ekliyoruz.Hızlıca karıştırıp ocaktan almadan hemen önce vanilyamızı ekliyoruz.
- Fırın kaplarımıza sütlacı alıp ısınmış fırına atıyoruz.Üzeri kızarana dek pişirip,fırından alıyoruz.
Not: Üzerine fındık enfes olur, benden söylemesi:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder