Fırın Sütlaç

Malzemeler

- 1 Litre süt

- 1/3 su bardağı baldo pirinç

- 1,5 su bardağı su

- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta (ben buğday kullandım)

- 1 yumurta sarısı

- 1 paket vanilya



Yapılışı,

- Pirinçleri güzelce yıkayıp süzüyoruz.Süzülen pirinçleri 1,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.

- Haşlanan pirinçlere süt,şeker (şekeri kendinize göre ayarlamanız yararınıza olur.Az az koyup tadını bakın derim:) ,nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

- Tam bu noktada hatırlatmak isterim ki fırınınızı 200 dereceye ayarlayınız.

- Fokurdayan sütlaca sütlaçla hafif açarak çırptığımız yumurta sarımızı ekliyoruz.Hızlıca karıştırıp ocaktan almadan hemen önce vanilyamızı ekliyoruz.

- Fırın kaplarımıza sütlacı alıp ısınmış fırına atıyoruz.Üzeri kızarana dek pişirip,fırından alıyoruz.

Not: Üzerine fındık enfes olur, benden söylemesi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder