Pilavın her türlüsü kıymetli.Her şekli benim için güzel.bu yüzden sıkça deniyorum yeni şekillerini.Kendi kendime estirdiğim bir gün ortaya attığım bir güzellik.Şimdi softa mütemadiyen arz-ı endam etmekte...Deneyiniz...
Malzemeler (2 kişilik)
- 1 su bardağı baldo pirinç
- Bir tutam maydonoz (mümkünse tutamınız ince olsun:)
- 2 adet taze soğan
- Tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı kadar tavuk suyu ya da su (ılık)
Yapılışı
- Pirinci nişastası iyice çıkana dek yıkıyoruz.
- Ilık suda biraz tuz ve bir kaç damla limon ekleyerek en az yarım saat bekletiyoruz.
- Maydonoz ve taze soğanları (taze soğanların beyaz kısmını ayrı bir kaba alınız) incecik kıyıyoruz.
- Pirincimizi güzelce süzüyoruz.
- Tereyağını pilav tenceremize alıp eritip pirincimizi ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.
- Taze soğanların beyaz kısımlarınıda ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra ılık suyumuzu ya da tavuk suyumuzu eekliyoruz.Tuzu ve kimyonu ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
-Pilavımız son demini almadan önce kalan yeşillikleri ekleyip hırmalamadan karıştıryoruz ve bir dakika sonra altını kapatıyoruz.
- Soğuk ayranla sıcacık servis ediyoruz. Afiyet olsun...
eline sağlık güzel ve leziz görünüyor
YanıtlaSil