Kimyonlu Maynonozlu-Taze Soğanlı Pilav

Pilavın her türlüsü kıymetli.Her şekli benim için güzel.bu yüzden sıkça deniyorum yeni şekillerini.Kendi kendime estirdiğim bir gün ortaya attığım bir güzellik.Şimdi softa mütemadiyen arz-ı endam etmekte...Deneyiniz...




Malzemeler (2 kişilik)

- 1 su bardağı baldo pirinç

- Bir tutam maydonoz (mümkünse tutamınız ince olsun:)

- 2 adet taze soğan

- Tuz

- 1/2 çay kaşığı kimyon

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 1,5 su bardağı kadar tavuk suyu ya da su (ılık)

Yapılışı

- Pirinci nişastası iyice çıkana dek yıkıyoruz.

- Ilık suda biraz tuz ve bir kaç damla limon ekleyerek en az yarım saat bekletiyoruz.

- Maydonoz ve taze soğanları (taze soğanların beyaz kısmını ayrı bir kaba alınız) incecik kıyıyoruz.

- Pirincimizi güzelce süzüyoruz.

- Tereyağını pilav tenceremize alıp eritip pirincimizi ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.

- Taze soğanların beyaz kısımlarınıda ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra ılık suyumuzu ya da tavuk suyumuzu eekliyoruz.Tuzu ve kimyonu ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

-Pilavımız son demini almadan önce kalan yeşillikleri ekleyip hırmalamadan karıştıryoruz ve bir dakika sonra altını kapatıyoruz.

- Soğuk ayranla sıcacık servis ediyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum: