Malzemeler 4 kişilik
- 4 yumurta
- 1 küçük boy patates
- 5-6 dilim ince kıyılmış çemensiz pastırma
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı
- 2 tatlı kaşığı süt
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
- Patatesi küçük küpler halinde doğruyoruz.Pastımaları incecik kıyıyoruz.
- 2 kaşık sıvıyağ ya da tereyağ da pataesleri kızartıyoruz.
- Yumurtaları geniş bir kapta iyice çıpıyor ve içine 2 kaşık sütü ve biraz tuz ile karabiberi ekliyoruz.
- Kızaran patateslere pastırmayı ekliyor bir kaç kez karıştırıyoruz. Tavada ki malzemeyi düzeltiyoruz.
- Yumurtaları ekleyip alt üst ederk pişiriyoruz.Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder