Pastırmalı Patatesli Omlet

 
 
 
Malzemeler 4 kişilik
 
 
- 4 yumurta
 
- 1 küçük boy patates
 
- 5-6 dilim ince kıyılmış çemensiz pastırma
 
- 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı
 
- 2 tatlı kaşığı süt
 
- Tuz
 
- Karabiber
 


Yapılışı

- Patatesi küçük küpler halinde doğruyoruz.Pastımaları incecik kıyıyoruz.

- 2 kaşık sıvıyağ ya da tereyağ da pataesleri kızartıyoruz.

- Yumurtaları geniş bir kapta iyice çıpıyor ve içine 2 kaşık sütü ve biraz tuz ile karabiberi ekliyoruz.

- Kızaran patateslere pastırmayı ekliyor bir kaç kez karıştırıyoruz. Tavada ki malzemeyi düzeltiyoruz.

- Yumurtaları ekleyip alt üst ederk pişiriyoruz.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder