DENİZ BÖRÜLCESİ


Deniz börülcesi mide, bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarında faydası kanıtlanmış en güzel bitkilerden biridir.

Yaz sonrası ve sonbahar döneminde tuz oranında artış fazla olduğundan en ideal tüketim zamanı ilkbahardır.

Biraz bilgi verdikten sonra gelelim tarife,

Malzemeler,


-1 bağ deniz börülcesi
-4-5 su bardağı su
-1 limon
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı zeytinyağı




Yapılışı;


-Deniz börülceleri yıkayıp varsa çamurundan arındıryoruz.
-Suyu orta boy tencere de kaynatıp börülceleri içine atıyoruz.
-Yumuşayana kadar pişirdiğimiz börülceleri (üzerini kapatmayın) buzlu soğuk suyun içine alıyoruz ki yeşil rengini korusunJ
-Bir kasede ezilen sarımsak,limon ve zeytinyağını karıştıryoruz.
-Tuz oranı yüksek bir malzeme olmasından ben genelde tuz eklemem ama siz damak tadınıza göre ayarlarsınız.
-Buzlu suda soğumuş börülceleri tek tek yada ikişerli gruplar halinde kök kısmından sap kısmına doğru çekerek ayıklıyoruz.
-Ayıklanan börülcelere sosu ilave edip servis yapıyoruz.


Afiyet olsun…

2 yorum: