YUMURTA KAPAMA



Malum yaz aylarında biraz ağır gelecek olsa da paylaşmadan edemeyeceğim bir alternatif tarif.

Malzemeler,

-2 yumurta
-1,5 çorba kaşığı tereyağı (fazla gelirse azaltabilirsiniz ama biraz fazla enfes oluyor)
-Kekik
-Kırmızı Pul ya da toz biber
-Tuz



Yapılışı

-Yumurtalarımızı tuzlu suda haşlıyor ve kabuklarını soyuyoruz,
-Bir tava da tereyağını eritip baharatlarımızı ekliyor ve ikiye böldüğümüz yumurtaları sarıları altta kalacak şekilde tavaya kapatıyoruz.
-Eriyen tereyağından kaşık yardımıyla pişen yumurtaların da üzerine atarak yaklaşık iki dakika pişiriyor ve sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder