YUMURTA KAPAMA
Yazar
Unknown
Tarih:
Ağustos 05, 2015
Malum yaz aylarında biraz ağır gelecek olsa da paylaşmadan edemeyeceğim bir alternatif tarif.
Malzemeler,
-2 yumurta
-1,5 çorba kaşığı tereyağı (fazla gelirse azaltabilirsiniz ama biraz fazla enfes oluyor)
-Kekik
-Kırmızı Pul ya da toz biber
-Tuz
Yapılışı
-Yumurtalarımızı tuzlu suda haşlıyor ve kabuklarını soyuyoruz,
-Bir tava da tereyağını eritip baharatlarımızı ekliyor ve ikiye böldüğümüz yumurtaları sarıları altta kalacak şekilde tavaya kapatıyoruz.
-Eriyen tereyağından kaşık yardımıyla pişen yumurtaların da üzerine atarak yaklaşık iki dakika pişiriyor ve sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder