HOŞGELDİN RAMAZAN

Hoşgeldin ya şehri ramazan
Hoşgeldin ramazan


İslamın beş şartından biri oruç tutmak.Sadece aç kalmak olarak adlandırılırsa ne büyük haksızlık olur.Nefs-i terbiye etmek yalandan riyadan kavgadan uzak durmak bile eşsiz olduğunun kanıtı değil mi?

Ramazan için beslenmenin de ne kadar önemli olduğunu da vurgulamak lazım. Sahurda yediklerimizin su ve günlük vitamin vs ihtiyaçlarımızı karşılaması gerekiyor.Tok tutacak besinleri dengeli bir şekilde tüketmemiz yararımıza olacağından yaz sıcakları için de ekstra önem arz ediyor.

Su ise benim gibi su kuşları için iftar ve sahur arasını iyi değerlendirmemiz gerektiğini fısıldıyor bu yıl yine. Su yaşam demek unutmayalım vucudumuzun ihtiyacı sonsuz ona.

Gelelim eski ramazanlara dedem sağ iken yaptığımız iftarları nasıl arıyorum bir bilseniz.Anlattığı hikayeleri, ramazan bayramının müjdesini ve sofra başında ailecek bekleyip huzur içinde iftar yapışlarımızı.Allah rahmet eylesin ama özlem gerçekten en çok kayıp ettiklerimiz için zor galiba.

Ramazan herşeyi bünyesinde barındırıyor.Yeter ki görmek isteyelim.Sofralarımızı şevkle sunalım sevdiklerimize, yalnızsak bile özenelim soframıza mutlaka.İftar ve sahur bereketi sarsın tüm güzel yürekleri...

Yarını daha güzel istiyorsak bugünden başlamak lazım işe.ettiğimiz dualara kurduğumuz hayaller ekleyelim.en çok ülkemiz için birliğimiz için açalım ellerimizi semaya.Kalben tuttuğumuz oruçlarımız kabul olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder