EN GÜZEL KURABİYELER
Ramazan ayı yaz aylarına gelince iftar ve sahur arası süre
hayli kısalıyor. Bu sebeple iftar sonrası kahve ve çay arası da kısa
oluyor.Şükürler olsun ki 20. günündeyiz Ramazan ayının.Zaman her yönden su gibi
tartışmasız.
Kurabiye ve pasta tarifleri bu ay biraz sekteye uğrayacak
belki ama önceden fotoğraflayıp yayınlayamadığım tariflerim var neyse ki:)
Birazdan paylaşacağım kurabiye için paylaşmak istediğim en
önemli konu bileklerinizin hayli yorulacak olması ancak sonuca değeceğinden
emin olun:) Kurabiyeyi aslına uygun olarak sabrederek uzun uzun yoğurmak
gerekiyor ki pişerken dağılmasın. Tüm bunlara katlandığınızda bir bakacaksınız
ki bu küçük lezzet topları size zahmetinizi kıyır kıyır lezzetiyle
ödemiş ve unutturmuş.
Denemeniz ve beğenmeniz dileği ile...
Nişastalı Kurabiye için Malzemeler;
- Oda sıcaklığında bir paket (250 Gr) Tereyağı ya da
margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket mısır nişastası 300 Gr olanlardan
- 1 paket buğday nişastası yine 300 Gr olanlardan
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Nişastalı kurabiye yapım aşamaları;
- ilk olarak fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz
- Oda sıcaklığında tereyağımızı ve tüm malzemeleri ekleyip
iyice yoğurmamız gerekiyor. Bu konuya daha önce de değinmiştim ancak çok önemli
olduğundan tekrar hatırlatayım istedim hayli fazla yoğurmamız gerekiyor.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle iyice
sıkıştırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine top şeklinde diziyoruz.
- Isınan fırına atıp kontrol ederek üzeri kızarana dek
pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder