NİŞASTALI KURABİYE

KURABİYE TARİFLERİ
EN GÜZEL KURABİYELER


Ramazan ayı yaz aylarına gelince iftar ve sahur arası süre hayli kısalıyor. Bu sebeple iftar sonrası kahve ve çay arası da kısa oluyor.Şükürler olsun ki 20. günündeyiz Ramazan ayının.Zaman her yönden su gibi tartışmasız.

Kurabiye ve pasta tarifleri bu ay biraz sekteye uğrayacak belki ama önceden fotoğraflayıp yayınlayamadığım tariflerim var neyse ki:)

Birazdan paylaşacağım kurabiye için paylaşmak istediğim en önemli konu bileklerinizin hayli yorulacak olması ancak sonuca değeceğinden emin olun:) Kurabiyeyi aslına uygun olarak sabrederek uzun uzun yoğurmak gerekiyor ki pişerken dağılmasın. Tüm bunlara katlandığınızda bir bakacaksınız ki bu küçük lezzet topları size zahmetinizi kıyır kıyır lezzetiyle ödemiş ve unutturmuş.

Denemeniz ve beğenmeniz dileği ile...
 
Nişastalı Kurabiye için Malzemeler;

- Oda sıcaklığında bir paket (250 Gr) Tereyağı ya da margarin

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yumurta

- 1 paket mısır nişastası 300 Gr olanlardan

- 1 paket buğday nişastası yine 300 Gr olanlardan

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

Nişastalı kurabiye yapım aşamaları;

- ilk olarak fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz

- Oda sıcaklığında tereyağımızı ve tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurmamız gerekiyor. Bu konuya daha önce de değinmiştim ancak çok önemli olduğundan tekrar hatırlatayım istedim hayli fazla yoğurmamız gerekiyor.

- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle iyice sıkıştırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine top şeklinde diziyoruz.

- Isınan fırına atıp kontrol ederek üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder